Elvira

ElviraBirBTS ElviraGlimminge 2010-10-31 ElviraILeran
Foto: Lillemor Böös, Maria Erlandsson, Maria Lundberg.

SV:01  KBHV:02  DKUCH  SUCH  FINJ(G)CH  SJ(G)CH  SVCH  Abullabergas Salix Alba
E: Conundrum Carpe Diem     U: NORDUCH  INTUCH Ljungeldens Andromeda
2000-10-31 – 2011-07-13

Elvira är en ärtig, sockersöt tjej som är pigg på det mesta. Där är gott om skärpa i detta lilla kraftpaket. Hon är allt som oftast mattes skugga, hon blir olycklig de gånger inte hon får följa med när packningen kommer fram. Att ställa henne på utställning är en fröjd då hon har en utstrålning utöver det vanliga.

Hon driver med skall, söker ut bra och sätter fart på djuren utan att vara borta längre stunder. Hon går gärna i gryt och spränger räv, ligger det grävling i grytet går hon ner och skäller men kommer snabbt upp igen. Hon jobbar alltså så som bordrar gjort i århundraden!

Viltspåret går i ett bra tempo men hon går gärna med nosen högt emellanåt vilket vilseledde mej i början. Dock är hon spårnoga och blir mycket glad och tuff när vi kommer fram till slutskanken/djuret.

Elvira älskar att springa agility och drillar likt en lärka när hon springer bana, hon har en förkärlek till klätterhinderna då de alltid resulterar i godis.

Med Elvira nådde mitt hundägande en ny dimension när hon blev stamtik i min kennel. Hon har fått fem kullar med totalt 20 valpar (9+11). Från andra kullen stannade Grynet hos oss, från tredje kullen stannade Råttan och i fjärde kullen stannade Money. Elvira är en mycket bra tik som fostrar sina valpar utan hårda tag. Hon är mån om valparna och ger dem mycket kärlek och fysisk kontakt vilket är underbart att se.