Woodii

WoodiiSommar2000 WoodiiFelicia WoodiiTrad
SVCH  DKUCH  SUCH  KBHV:99  FINJ(G)CH  SJ(G)CH  Tasso
E: Brackenhills Flesherman      U: Ardent
1996-07-19 – 2011-02-02

Woodii var en godmodig gentleman som älskar att jobba med nosen. Med åldern har han blivit relativt sparsam med energin och nöjer sej oftast med att vakta huset när vi andra går på långprommis. Han har ett gott självförtroende och anser sig själv vara flockens kung och det låter vi honom tro. Han har inga problem med andra hanar, gillar dock inte när de blir allt för närgångna. Behöver oftast bara med en blick få bekantskapskretsens hanar att gå omvägar om honom. Han var en rymningsexpert som gärna hittar håligheter i/eller klättrar över staketet för att ge sig på katt/kaninäventyr, äventyren blir färre med åren tack och lov.

Han drev med nyanserat skall vid närkontakt med viltet och håller i samma djur en bra stund. Vid grytjakt gick han gärna ner även i tomma gryt för han ”ska bara”, dock är han en bra rävsprängare som ej ligger kvar med grävling någon längre tid.

Woodii har haft fördelen att gå i avel. Fem kennlar har fortsatt med döttrar till honom, Woodii har flera barnbarn och barnbarnsbarn. Han har avkommor med viltspårschampionat, grytjaktchampionat, GK grytjaktprov, GK grytanlagsprov och cert på utställning. Flera av avkommorna används vid praktisk jakt med gott resultat och nöjda ägare.

Totalt blev det 101 valpar efter Woodii, jag är oerhört tacksam för alla som jobbar vidare med Woodiis linjer i sin avel.

Woodii var 33cm hög, 43cm runt bröstkorgen (spannbar), fulltandad med matchvikt på 8kg.