Smulan

SmulanFyller10 SmulanStar SmulanSten

J Gibas Smultron
E: Brackenhills Fifty Fifty U: Gibas Cikoria
1994-02-20 – 2008-11-10

Smulan omplacerades till mej våren 1998 från en familj i Malmö.

Smulan är den som håller ljudnivån på topp och är den enda av mina hundar som kan skall på kommando. Hon har mycket skärpa och är envis vilket gör att hon aldrig ger upp sina projekt, som att vänta ut Linnekullas katter på andra sidan dörren. Jag har tränat henne i gryt, viltspår och agility. Smulan är ”more brave than beautiful” om man ska uttrycka sig fint. Viltspåret är hon bra på men har svårt att koncentrera sig längre stunder då det görs väldigt noggrant, hon spårar som aktivering.

Hon har skärpa så det både räcker och blir över. Hon har 1:a pris i enkelt grytprov i Danmark och GK karaktärsprov i Sverige. En ryggskada har satt stopp för både avancemang i konstgrytet och naturjakten. Hon driver med skall men jag släpper henne inte längre då hon inte är så snabb och inte skulle kunna retirera från anfallande gris.

Agility tävlade Smulan fram till 2002 då hon fick en korsbandsskada. Hon har aldrig varit någon stjärna då hon inte är så snabb men det har blivit två rosetter i alla fall.

Nu lever hon pensionärsliv hos mina föräldrar som Smulan dresserat till att lyda minsta svansvift.