Vydra

   Foto: Lina Nilsson.

DTKV-19 DKUCH FIUCH LTCH NOUCH SEUCH
Vydra Iz Pesni Lovchiva

E: Zhigan S Donskoy Stai  U: Artemida Iz Pesni Lovchiva
Född: 2017-05-27
Regnr: SE11322/2018     Testad: CLEAR OF SLEM   Genomgått BPH med skott.

Vydra är aldrig långt borta, har full koll på matte.
Älskar bollar av alla de slag. Är kreativ och finurlig, Tex så lägger hon sin boll precis framför gräsklipparen så jag måste sparka bort bollen för att kunna fortsätta klippa, eller så lägger hon bollen i blomkrukan, lövkorgen, rullebören, vattenkannan eller någon annan strategiskt bra plats så jag ”måste” kasta den.

På ovanjordsjakt driver Vydra med ett bra nyanserat skall vid synbar/tät kontakt. Är försiktig med vildsvin och håller bra distans, övriga klövvilt är det full fart efter. Springer inte vildsvinen så har hon ståndskall på dom. Avslutade säsongen 18/19 med att skjuta gris för henne. Säsongen 19/20 gick över förväntan, Vydra jobbar jättebra, självständigt trots att hon går samma drev som någon av de andra hundarna i familjen och håller djuren i 200-400m.

Vydra har fått testa naturgryt några ggr och har där kört runt grävling (tidigt på säsongen). Den 31/10-20 så startades hon på grytanlagsprov med resultatet: Kvalité 1. Nästa mål är att försöka få till ett jaktprov.

Vydra är utställningschampion i Danmark, Litauen, Norge och Sverige, har Cacib i Norge och Litauen och fått fin vinnartitel DTKV-19.
Stolt över min lilla ryska <3.

I april 2020 gick Vydra Gk anlagsprov i viltspår.