Grynet

GrynetStarFint GrynetOrdinarie2010 GrynetMedSkugga
Foto: Maria Lundberg x 3

SEVCH Ground Workers Blessing

E: Applejack   U: Abullabergas Salix Alba
Född: 2004-10-22

Grynet är mycket följsam, lätthanterlig med en superkontakt (lik mamma Elvira i mångt och mycket). På våra promenader är det hon som är spejaren och ser till att inga vilda eller för den delen tama djur slinker förbi obemärkt. Det har blivit Grynets uppgift att bestämma här hemma efter det att Elvira lämnade oss. Uppgiften sköter hon på bästa sätt och jag är helt trygg med hennes ledarskap då hon aldrig tar i för mycket.

Vardags passion för Grynet är bollar som hon kan hålla sig sysselsatt med långa stunder, dock går det inte med vilken boll som helst utan det ska vara strandtennisbollar eller IKEAs ekorrboll.

Den 3/7-10 klarade Grynet det sista öppenklass spåret till den så åtråvärda titeln SEVCH.

GrynetOrdinarie3 GrynetOrdinarie5 GrynetOrdinarie4 GrynetOrdinarie2
Foto: Maria Lundberg

Grynet har driver de flesta djurslag med skall och har stort viltintresse. Hon söker ut bra och håller fin kontakt. Hon är varsam med nyskjutet vilt men hjälper gärna till om det är någon annan hund som håller på att nagga djur.

I juli 2007 fick Grynet träffa grävligen i grytet. Hon tyckte inte det var något speciellt och hon satt och tittade på grävligen en stund sen kom hon på att man nog skulle skälla på den och gjorde det lite. Inget märkvärdigt enligt Grynet. Däremot har hon en förkärlek till katter och det har inte blivit bättre av att hon i samarbete med Råttan fått ett kattliv på sitt samvete.

På utställning har det gått bra. Hennes officiella debut resulterade i klassvinst med CK. I valpklass visades hon fem gånger med fyra BIR och två BIS 1:a som resultat.
De två största höjdpunkterna i utställningsringen var när min lilla GulleGryn blev BIS valp på Årets Border 2005 och när hon kom fyra i öppenklassen med Hp på Årets Border 2007 med 29 tikar i klassen.