Money

2009-09-19 MoneyDKUCH1 MoneyKyrkoruin2 MoneyGlimminge

DKUCH NOUCH SEVCH SEUCH NORDUCH C.I.B J DE&VDH CH
NORDVV:15 DTKV:16 DTKVV:16
Ground Workers Destiny

E: Vet’s Utter ETM     U: Abullabergas Salix Alba
Född: 2007-11-12

Money stannade kvar från min fjärde kull. Hon är väldigt följsam och lätt att hantera. Är alltid fokuserad på matte och är en trogen följeslagare vid diverse aktviteter. Hon är mycket robust och tålig i alla situationer med stor passion för all sorts jakt och jobb. Hennes päls är av yttersta kvalite, hård mot väder och smuts men ändå lättrimmad.

Moneys bästa kompis var hennes mamma Elvira så det var en stor förlust för henne när Elvira hastigt fick lämna oss i förtid. Dock går det att leka lite grann med Devil och Lova när Money kommer i lekhumör.

Money tycker viltspår är kul men ibland är det något utanför spåret som också är värt att undersöka. Det krävdes en hel del träning för att Money skulle klara anlagsprovet, men efter tips att matte skulle hålla tyst under spårarbetet gick det mycket bättre. Efter anlagsprovet så fick Money vila från spårandet så hennes motivation skulle öka. När vi väl tog tag i öppenklassträningen hade Money mera vilja i spårarbetet, skottet i slutet sporrade henne ännu mer. Championatet tog hon efter tre raka provstarter med förstapris.

I utställningsringen trivs Money som fisken i vattnet. Hon njuter av mattes uppmärksamhet och den strida strömmen godisbitar. Resultaten från ringen har gjort mej otroligt stolt som ägare och uppfödare till denna lilla hund. Med tre cert i Danmark fick hon sitt första championat, hon har även fått två av sina cacib i Danmark. Vi byggde på med cert och BIR i Norge och ytterligare titel, NOUCH. I Tyskland visade jag Money första gången 2011 och i juni 2013 tog hon sina sista cert och fick titeln DE&VDH CH två av sina Cacib är vunna i Tyskland. I Polen har Money cert och cacib. Med dessa cacib har hon fått titeln C.I.B. I augusti 2011 blev Money andra bästa tik med cert på SKK utställning i Ronneby och därmed även svensk och nordisk utställningschampion.

Grytträningen har gått långsamt men framåt. Money startade på enkelt gravprov i Danmark april 2009 där hon fick ett 2a pris. Hon har varit lite osjälvständig vid träning i konstgrytet. Så istället för att träna låda har Money fått jaga, detta har byggt upp hennes självsäkerhet och vid försöksträning våren 2011 visade hon stor skärpa och jaktlust. I augusti startades Money på anlagsprov sprängare där hon blev godkänd och fick lägga till ett J i titelraden. Nu är siktet inställt på att försöka göra jaktprov till vintern.

Att jaga ovanjord med Money är en fröjd. Hon söker ut relativt snävt på slättjakterna oftast inte mer än 150m men i skogen söker hon ut och är borta mellan 5 och 10 minuter. Hennes skall är högt och ljudligt, driver vid tät och/eller synkontakt. Det är skjutet hare och rådjur för Moeny men hon sätter fart på allt som kommer i hennes väg.