Qaos

Ground Workers Quality
E: Alekhan Iz Pesni Lovchiva   U: Ottercap You Tell Me
Född: 2020-06-28
Reg nr: SE45461/2020
Clear of SLEM by parents
Qaos finns i Vrigstad, i Jönköping.

Husse Philip berättar:
Ground workers Quality Qaos gör sig bara förtjänt av halva namnet. Att han levererar kvalité & är en gedigen följeslagare råder det inga tvivel om. Däremot att han skulle få leva upp till ”Qaos” finns inte med på kartan. Han är cool. Lugn & trygg kille som gärna är med & deltar i alla aktiviteter vi gör med tillsammans. Barnkär & delar emellertid även korg med katten.

Husses intresse har tyvärr, får man ändå säga för hans del inte legat på utställningar & prov.

Från från höst till vår står det löshundsjakt på schemat nästintill var helg för vår del. Däremellan får han sköta eftersöken åt husse på spannmålsgrisarna. Redan första året sköts vildsvin & rådjur för honom. Han är ärlig i skallet, så när kontakten är tagen med uppsökt villebråd ljuder skällan & han driver på i intervaller med ett gläfsande tjut.

Idag ligger drevriderna mellan 10-20 min innan han antingen släpper för att det har grytat, att han hamnat för långt efter eller att någon fått äran att fälla det vilda framför honom. Söket ligger upp mot 100-150m & han är släppt i grishägn 4 gånger. Så fokuset har legat på ovanjordjakt får vi ändå säga. Han har gått i clinch med påskjutna rävar & det har även fällts räv för honom på drev. En härlig kille som haft en fin utveckling genom åren & som jag ser som en trogen kumpan många år framöver i såväl vardagen som i bland granarna i skogen.