Foxxi

20171218 FoxxiSkogenLina 20160521 Foxxi Skutt 20180128 FoxxiSpanarPaJakt
Foto: Lina Nilsson, Håkan Rilov och så jag själv

DKUCH J NOUCH Carmal’s Fox

E: Borderby’s American Bluemaestro U: Ground Workers Dream
Född: 2014-03-24

Min lilla räv <3. Foxxi är en pigg och glad hund som alltid är på G och hänger med matte. Älskar att gå promenader och ännu hellre jaga men det är ju en smula begränsat ;).
Kärt barn har många namn och får heta bla : Foxxi, Fox, Räven, Floppan, Flox, Skuttungen

Utställning: Foxxi är utställd en gång som valp där hon blev BIR-valp.
Provade att ställa Foxxi på utställningarna i Hässleholm och Hörby 2016 och döm om min förvåning när Foxxi fick R-cert på båda utställningarna. Detta gav mersmak så jag anmälde henne till Hårlev i DK, där blev hon BT2 med Cert och en mycket lycklig matte :).
Sommaren 2017 åkte jag till Norge och ställde Foxxi två helger. Första helgen blev hon BIM med Cert och BT2 med R-Cert, andra helgen BIM med Cert och BT2 med Cert = CHAMPIONAT.

Viltspår: Hösten 2017 startade jag Foxxi på anlagsprov vilket hon klarade galant med GK resultat, stolt matte.

Grytträning/Grytjakt: Skallar på grytviltet med ett genomträngande skall. Efter endast två träningar chansade jag och anmälde Foxxi till Taxklubbens grytprov i Bassholma. Hon fixade provet och matte blev både stolt och överraskad. Startade henne på grytprov i DK och där fick hon ett 2a pris i enkelt grytprov (domaren kommenterade hennes skall med att man kan höra det från botten av en sjö).


Ovanjordsjakt: Foxxi är mycket självständig i skogen.
Som 4 månaders valp drev hon hare i en kvart, det överraskade mej mycket och det har hon fortsatt göra.
Foxxi skallar när hon har tät och/eller synbar kontakt. Hon kallas för ”bordern som skalla i både in och utandning” ;).
Säsongen 2015/2016 blev Foxxis första och jösses vad hon sprang. Hon satte iväg över milen och jag fick gå och ställa mej där jag såg på pejlen att hon förmodligen skulle komma för att kunna ta henne. Det gjorde att jag inte kunde släppa henne på alla jakter och alla marker.
Efter hand som Foxxi fått utvecklas i skogen så har hon gått från klarhet till klarhet.
Nu har vi precis avslutatt säsongen 2017/2018 och Foxxi har briljerat. Snabb som vinden söker hon ut och skallar när hon är tätt på djuren, bryter oftast inom kilometern och är rapp i återgången.