Devil

DevilForsakar2  DevilSnygg-001 DevilTass
Foto: Maria Lundberg

J FINJ(G)CH DKUCH SEUCH NOUCH DE&VDHCH C.I.B Carmal’s Devil

E: Silas   U: Ground Workers Dream
Född: 2011-04-02
Registreringsnr: SE32501/2011 Stamtavlan finns längst ner på sidan.

För att se fler bilder på Devil så klicka här för Facebook album.

Devil är en lätt liten hane på 7,8 kg och är fulltandad.

Devil är mitt hitintills bästa impuls köp. Jag var och tittade på Devil och hans syskon när de precis fyllt åtta veckor och tre gånger i rad tog jag upp honom (ovetande om individ) och sa att den här ser trevlig ut. När jag sen trimmat av valpfjunet så var han ännu sötare. Mirjam tyckte jag skulle fundera på om jag inte skulle ha en liten hane igen. På väg hem hann jag nog inte ens till Åhus innan jag ringde och sa att jag villa ha honom. Tikarna var väl si sådär nöjda när väl lille Devil flyttade till Ramsåsa men det dröjde inte länge fören Money funnit sej en ny bästis i flocken.

Min lille jävel är trots sitt namn en otroligt snäll hund. Han har ett superbra hundspråk och vänder alltid bort huvudet om han skulle bli provocerad av någon annan hund. Lek är Devils medicin för osäkar eller okända hundar. Han inbjuder till jaktlek och i nio fall av tio kan inte den andra hunden motstå lekinviten. Det spelar ingen roll vilket kön eller ras hunden har Devil leker gärna oavsett.

Devil kommer precis som mina andra hundar att meriteras och aktiveras efter förmåga i diverse grejor som matte hittar på.

Utställning: Devil är visad fyra gånger som valp och då har han blivit BIR valp de tre gångerna.
Danmark: 21/4-12 hade Devil officiell utställningsdebut på Dansk Terrier Klubs utställning i Hårlev. Det bar sej inte bättre än att min lille jävel blev Bästa Hane med CERT och BIR!!! Oj oj oj vad överraskad och lycklig jag blev.
DKKs internationella utställning i Vejen 15/9-12, Devil blev Bästa Hane med CERT & CACIB och BIM!!!
DKKs internationella utställning i Rönne 18/8-13 blev Devil Bästa Hane med Cert, Cacib och BIR!!!
Detta var hans tredje cert och därmed DKUCH :D.
Sverige: 20/5 debuterade Devil i Svenska officiella utställningsringen på SydSvenska terrierklubbens utsällning i Hörby. Där blev han BH-3 med R-CERT, han höll måttet även på denna sidan sundet. 21/5 nationell utställning på Nordskånska Kennelklubben i Hässleholm. Döm om min förvåning när Devil charmade till sej placeringen BH-2 med CERT!!!
Sydsvenska terreirklubbens utställning i Hörby 18/5-13 Devil blir 3e bästa hane med Cert!
I och med att Devil blivit Danskt champion så blir han även Svensk champion tack vare hans två Cert här. Dvs SEUCH :).
Tyskland: Då var det dags för Devil att debutera i tyska utställningsringen. Vi hade åkt till Bremen på Internationell utställning 4/8 där blev Devil BH-1 med VDH CAC och CACIB, nationell utställning 5/8 där blev Devil BH-2 med VDH och R-CAC. Jag är givetvis otroligt glad och stolt över det fantastiska resultatet. I slutet av september var vi åter en sväng i Tyskland närmare bestämt Rostock. På lördagen var det Internationell utställning där blev han BH-3 med VDH och på söndagens KlubbFörTerrier uställning gick det hela vägen och Devil blev BOB dvs bäst i rasen med VDH och CAC.
Lithauen: Helgen 3+4/3 provade vi lyckan i ett nytt land och på lördagen blev Devil BIM med CERT & CACIB! Vilken lycka! På söndagen gick det ännu bättre och Devil blev BIR med CERT & CACIB!!! Vilken lyckad resa.

Viltspår: Under våren 2012 så har Devil och jag gått en spårkurs för Maria Lundberg på Linnekullagård. Den 6/6 hade vi avslutning och då startade jag Devil på anlagsprov där han blev GODKÄND med omdömet ”Devil gör ett utmärkt arbete! Självständig & med glädje & arbetslust jobbar han sig runt spåret. Fixar galant en återgång i vinkel 4! Mycket lovande! Lycka till!”
Nu blir det öppenklassträning för Devil så får jag se när han är mogen att starta på prov.

Ovanjordsjakt: Det finns nog inget som Devil inte skulle få för sej att jaga. Han tager vad som finnes om de är en sork tar vi den och är det en älg så skäller han på den. Eftersom Devil är född i april så var han väldigt ung (8-9månader) jaktsäsongen 2011/2012 men jag hann släppa honom i skogen fyra gånger innan säsongen var slut. På de jakterna har han drivit hare, rådjut, räv och älg med skall. Han är lätt i skallet och sätter igång och låta redan i den färska löpan.

Grytträning/grytanlagsprov: Efter att endast tittat på grävligen två gånger så chansade jag och startade Devil på grytanlagsprov som Skånes grythundsklubb anordnade i Fredskog den 13/6, Kid Malmros dömde. Devil gick in lite tveksamt men när han väl hittade grävligen så lät han som en stucken gris. Det blev ett GODKÄNT prov med kvalite 1!  Nu kan stoltsera med ett J som titel och matte är omåttligt stolt så klart.
Danmark: Jag startade Devil i Vinnarklass den 12/5-13. Tyvärr gav jag inte honom de bästa förutsättningarna för ett bra reslutat, konditionen var dålig. Men jag chansade, resultatet blev där efter J4 U2 H4 A1=54p. Inget att skryta med, nu blir det konditionsträning i sommar så jag se om han får prova igen på höstprovet.
Finland: I mitten av juli 2012 åkte Devil till Finland för att start på prov med räv i lösgrytssystemet. Det fanns ingen chans till träning innan provstar så det blev till att chansa och Devil klarade uppgiften galant. Det tog ett tag för honom att på första provet förstå att han skulle skälla på ”plåten” men när han väl kom lös med räven så var provet över direkt. Resultat B43. Andra provet visste nu Devil hur han skulle göra och från det att jag släppte honom vid grytingången tills dess provet var slut gick det 1min. Underbart är kort, Devil fick utmärkelsen provets mest lovande hund och B44 dvs maxpoäng. På söndagens prov A provet så är det skarpare rävar och en sandvall som hunden ska forsera, inget Devli hade tränat för men han visste ju att räven var där någonstans. Från släpp till provstopp 2min och fick även denna gång maxpoäng A50. Devil åkte hem till Sverige med en ny titel Finsk Jakt Champion FINJCH.

Grytjakt: Devil har fått se ner i många tomma gryt under säsongen men sista dagen rävarna var lovliga i skåneland 28/2 så klaffade allt och Devil sprängde en rävtik på 7kg. Matte blev givetvis mycket stolt och glad.

J
Silas
INT UCH J KBH V-02-03 NORD UCH SE V-03 SE VCH
Sub Terram Sevärt
INT UCH NORD UCH
Redrob Savvy Racketeer
J SE VCH
Ottercap Juicy Luc
Bordweiler’s Fila FI J(G)CH FI UCH J NO J(G)CH NORD UCH
Steffex Cruzeiro
Bordweiler’s Cloffi Clown
J
Ground Workers Dream
DK UCH J SE UCH SE VCH
Vet’s Utter Etm
DK UCH FI J(G)CH KBH V-99 SE J(G)CH SE UCH SE VCH
Tasso
SE VCH
Vet’s Müsli
DK UCH FI J(G)CH SE J(G)CH SE UCH SE V-01 SE VCH
Abullabergas Salix Alba
EE CH FI UCH US CH
Conundrum Carpe Diem
INT UCH NORD UCH
Ljungeldens Andromeda